Stress symptomen door Corona

 

Het corona virus blijft ons in de ban houden en heeft op welke manier dan ook impact op ons. Het heeft gezorgd voor een pandemie met enorme maatschappelijke en economische gevolgen. Sommige verloren hun dierbare, andere raakte zelf besmet en ziek of hebben nog steeds last van restverschijnselen veroorzaakt door het virus of van stress symptomen. Het virus wat alweer bijna 2 jaar rond waait en waar we zeker van zijn dat het weer voor beperkende maatregelen zal gaan zorgen.

Door alle corona maatregelen die er waren en weer terugkomen, heeft dit een flinke uitwerking op het functioneren en de emotionele toestand waarin mensen zich bevinden. Er wordt van ons soms creativiteit en improvisatie gevraagd, waardoor nieuwe kansen en ideeën worden geboren. Voor de een kan dat een financieel voordeel geven door Corona, maar voor de ander een verlies gevende onderneming door gemiste inkomsten en de nodige geld zorgen. Ook eenzaamheid onder ouderen èn jeugd was (en is) op grote schaal aan de orde, een serieus probleem waarbij zeker de jeugd psychische schade ondervindt op den duur. Alles bij elkaar een diversiteit van klachten en dilemma’s waar mensen mee worstelen. Het hele vaccinatie circus wat het land in twee ‘kampen’ verdeeld is een trieste ontwikkeling door o.a. alle berichtgeving van de media en overheid in een wereld waar QR-codes en zelftesten noodzakelijk blijken te zijn.

Door alle onrust begrijp ik dat dit verwarring, onzekerheid en veel stress in je lijf kan geven. Hoe nu verder denk je misschien? Ik zal je een paar handvaten geven om je leven weer wat zonniger te maken!  Wat kan je sowieso zelf veranderen om je sterker en lekkerder in je lijf te laten zitten?  De oplossing kan je vinden in het aanpassing van je leefstijl, om de balans in je lijf te herstellen. Neem je voeding eens kritisch door, ik kan je daarbij helpen als je wilt. Denk aan voldoende beweging per dag dat kan heel actief door te sporten, maar een grote wandeling in de natuur doet je minstens zo goed. Doe één keer per dag iets waar je echt blij van wordt en waar je energie van krijgt. Zorg dat je voldoende slaap pakt, goed slapen zorgt namelijk voor een veel beter werkend immuunsysteem. Ik kan je helpen om juist dat immuunsysteem te ondersteunen met mijn behandelingen. Elke vorm van onbalans, ongenoegen of gewoon niet lekker in je vel zitten (door stress symptomen) te verminderd of zelfs op te lossen kan door guasha therapie toe te passen.

Het immuunsysteem krijgt door guasha therapie een flinke boost, doordat de Qi (energie) en Bloed beter gaat stromen. Alle processen in het lichaam worden geactiveerd zoals het zenuwstelsel, de stofwisseling en de spijsvertering, maar ook delen in het lichaam die fysieke klachten geven zoals bv. het verkrampen van spieren in de nek en schouders worden aangepakt. Bewegingsbeperkingen hebben namelijk ook invloed op de rest van het lichaam, zoals de stofwisseling en spijsvertering. Door deze bewegingsbeperkingen te verbeteren, kan je dieper ademhalen wat het functioneren van de organen in je buik verbeterd en jezelf rustiger wordt.

 

 

Bij welke klachten kan GUASHA therapie de oplossing voor je zijn?

Hoofdpijn

Spanning op schouders

Pijnlijke nek

Weinig energie

Geen zelfvertrouwen

Concentratie verlies

Vermoeidheid

Slapeloosheid

Burn-out

 

Heb je na het lezen van mijn blog nog vragen of heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Lees dan verder op mijn pijnvrij bewegen pagina voor meer informatie of vul het contactformulier in!