Wil jij af van een gevoel dat je hoofd op springen staat door de drukte en stress die je dagelijks ervaart? Zo ’n gevoel van nu eigenlijk even niks meer aan mijn hoofd…..het kan allemaal te veel van je vergen. Denk aan de combinatie van baan, partner, kinderen, mantelzorg en dan spreek ik nog niet eens over de onverwerkte psychische of lichamelijke problemen die (soms al vroeg) in ons leven zijn ontstaan. Het levert allemaal veel spanning of stress op. Het gevolg van stressvolle dagen of een langere periode met veel spanningen is vaak dat je al tijdens of in ieder geval erna opgezadeld wordt met zware hoofdpijn, vermoeide ogen, spanning in je kaken en geen of weinig energie meer hebben. Komt je dit bekend voor?

Het lastige van stress is dat er nog steeds geen aan- of uitknopje aan zit. Wat wel mogelijk is, is dat je er voor kan zorgen dat je lichaam flexibel leert omgaan met stress en dat je jezelf niet op de been houdt met een overmaat van adrenaline en cortisol (stresshormonen). Zodoende kan je zonder sterke espresso’s de dag doorkomen en blijken die twee glazen wijn om te ontspannen na het werk ook overbodig geworden.

Ik weet zeker dat ontspanning het sleutelwoord is en je naar de oplossing van je probleem brengt. Alleen hoe krijg je je lichaam in een ontspannen status? Wanneer kunnen we ons echt ontspannen? Om hierop een antwoord te geven is er echt meer nodig dan alleen ontspanning, want vaak gaat inspanning vooraf aan ontspanning.

Bal met spanningsfactoren

Ik spreek regelmatig mensen die vinden dat ze zo moeilijk kunnen ontspannen. Hoe komt dat nou, zou je denken, dat is toch niet zo moeilijk? Lekker met een deken en kussen jezelf op de bank installeren,….moet lukken zou je denken! Er is alleen een boel veranderd met hoe men vroeger de tijd doorbracht en leefde ten opzichte van nu. Vergeet niet dat we sinds begin jaren negentig steeds meer blootstaan aan prikkels en storingen van buitenaf. Door de snelle ontwikkeling in het digitale tijdperk, eist dit zijn tol. Juist daarom is het zo belangrijk om bewust de ontspanning te zoeken en dat kan op heel veel verschillende manieren.

Je hoeft maar naar de trendvolgers te kijken, wat er al niet mogelijk is…..of stomweg een vakantie plannen? De voorbereiding hiervan is voor velen al een stressvolle aangelegenheid. Waar zullen we deze zomer heen gaan? Laat staan de vakantie op zich… een ontlading van spanning voor veel mensen. Hoe kan ik goed ontspannen en de batterij weer opladen? Ik denk dat wilskracht van groot belang is, hoe graag wil je iets bereiken in je leven, wat wil je er voor opgeven, wat is de prijs?

pijlen stress relax

Het klinkt misschien cliché of het doet aan als een te veel gebruikt modewoord: ZEN! Modewoord of niet, toch hebben we een ZEN gevoel nodig. De wereld draait door, voor je gevoel steeds sneller en remmen lukt niet, maar toch kun je door bewuster met stress of spanning om te gaan een gevoel krijgen dat die bol wat minder snel rondtoert. Eenvoudig? Nee, of op zijn minst niet altijd. Zorg dat iedere stap die je zet een klein ‘ZEN’ gevoel bij je geeft, dan heb je winst voor jezelf geboekt!

Ik geef je een aantal tips om beter om te gaan met stress en spanning in je lichaam. Deze tips zorgen ervoor dat je beter weet hoe je kan gaan ontspannen of wat je tot ontspanning brengt en wat je zeker niet moet doen als je ooit ontspanning in je lijf wilt voelen! Zorg voor harmonisatie in de aanmaak van stresshormonen en wees flexibel met het omgaan van stress door de tips toe te passen.

 

  • Maak van een andermans probleem niet jouw probleem, met andere woorden maak je niet altijd te druk om mensen en dingen om je heen: relativeer!
  • Zorg dat alle omstandigheden om te ontspannen optimaal zijn, ga op tijd naar bed, gebruik geen mobiel o.i.d. en bouw je bezigheden ’s avonds voor het slapen af.
  • Probeer balans te vinden tussen werk en verplichte activiteiten thuis. Maak tijd vrij voor ontspanning en zet dat in je agenda.
  • Ervaar je snel stress? Misschien ben je te perfectionistisch! Wat geeft je energie en wat kost energie? Doe je veel dingen die vooral buiten je passie liggen?
  • Achterhaal de diepere oorzaak van stress en zoek eventueel een professional op dit gebied zoals een stresscounselor.
  • Kom in beweging, op welke manier dan ook. Pak eens wat vaker de fiets of wandel. Sporten is inspannend, maar de energie die je er voor terugkrijgt is zo positief!
  • Zoek een hobby of activiteit waarin je je helemaal thuis voelt. Om beter te leren ontspannen is yoga of Tai Chi een hele fijne manier.
  • Focus op jezelf, wat je kan helpen hierbij is bijvoorbeeld een meditatie of mindfulness sessie.
  • Een sauna bezoek geeft een hele fijne ontspanning. Maak er eens een gezellige dag van. Zeker weten dat je helemaal relaxed terugkomt!
  • Diverse massages hebben een sterk positieve werking op ontspanning van lichaam en geest.

Guasha voor het gezicht

Waar misschien niet altijd direct aan gedacht wordt is de ontspannende werking van het behandelen van het gezicht en hoofd. Een totale verzorging van de huid, ogen en omgeving: een ware wellness! Door een uiterst zachte schraap/massage techniek toe te passen op het gezicht met twee gezichtsschrapers van hoorn en een speciale olie voor op de huid worden de spieren, acupunctuurpunten, meridianen en reflexzones intensief gestimuleerd. Guasha voor het gezicht verbetert de doorbloeding, de lymfe circulatie en energie-stroom (Qi) in het gezicht. De vitaliteit en energie neemt toe, waardoor je na een behandeling je zeer ontspannen voelt. De gelaatskleur, vorm en collageen productie van het gezicht verbetert. Afvalstoffen en toxines worden verwijderd en het vermindert rimpels, puistjes (acné), vlekken, vetkussentjes, littekens van puistjes of cosmetisch storende aandoeningen van het onderhuids weefsel. Verzorging en bescherming van de huid tegen droogte (herfst, winter, airconditioning) en verzorging bij beschadiging van de huid door UV-straling.

Guasha gezichtsbehandeling

Een behandeling kan ook therapeutisch ingezet worden, in dat geval behandel ik het gezicht èn het gehele hoofd (zonder toevoeging van olie). Deze combinatie van gezicht en hoofd behandelen geeft een positief effect op de volgende klachten: chronische hoofdpijnen, sinusitis (zoals bijholteontsteking), gezichtsverlamming, aangezichtspijn, chronische klachten aan oog en/of oor en bepaalde huidziekten. Mijn advies is dan om een serie van 6 achtereenvolgende, wekelijkse behandelingen te ondergaan voor het beste resultaat. Bij aanwezigheid van injectables of botox kan er helaas geen guasha gezichtsbehandeling gegeven worden.

 

 

Spreekt jou dit aan en wil jij het ultieme zen gevoel ervaren,

zodat je echt tot ontspanning kan komen?

Guasha gezichtsschrapers

Ga dan voor die heerlijke

GUASHA GEZICHTSBEHANDELING!