Nooit gedacht dat je weer soepel zou kunnen
bewegen zonder pijn?

Ik heb zelf ervaren dat ik door Guasha therapie mijn arm weer pijnvrij kon bewegen, de langdurige tennisarm was verleden tijd! Voor deze ervaring had ik van alles via de reguliere geneeskunst geprobeerd, maar het resultaat was helaas niet van blijvende aard. Tijdens mijn opleiding tot Guasha therapeut ben ik, nadat de ‘module arm’ behandeld was, mijn eigen arm gaan behandelen…

Het resultaat was opmerkelijk! Na een paar behandelingen had ik nauwelijks meer last van die zeurende en pijnlijke elleboog door deze diep werkende therapie! Inmiddels heb ik vergelijkbare resultaten bij mijn cliënten bereikt. ‘Klachten in de arm’ is dankzij mijn goede resultaten één van mijn specialisaties geworden.

Mijn doelstelling is om mensen met pijn en beperkte beweging in nekschouderarm-heup en lage rug te behandelen, zodat zij een pijnvrij en soepel bewegend lichaam gaan ervaren.

Herken jij jezelf in deze punten?

u

Niet voluit kunnen gaan bij alles wat je wilt doen

u

Pijn hebben die je leven beheerst

u

Regelmatig hoofdpijn en concentratie verlies

u

Vaak vermoeid zijn

u

Geen energie en kracht meer hebben

u

Geïsoleerd raken door bewegingsbeperking

u

Verlies van zelfvertrouwen en de zin in het leven

u

Slecht slapen door de pijn

Als één of meerdere punten je bekend voorkomen zorg dan nu voor verandering!

Wil jij herstel van je lichaam?

Zodat je:

N

Soepel kan bewegen en geen pijn meer ervaart

N

Energie krijgt, je fit voelt en je concentratie toeneemt

N

Zelfvertrouwen groeit en weer zin in het leven krijgt

N

Ontspannen in bed ligt, goed slaapt en uitgerust wakker wordt

Ik heb al een aantal jaren klachten met lopen, eerst dacht ik dat ik een versleten heup had. Een paar jaar geleden zijn er foto’s van mijn heup gemaakt, waarbij niets afwijkend gevonden is. Artsen in het ziekenhuis vertelden mij dat de problemen uit mijn rug kwamen en schreven fysiotherapie en Mensendieck voor. Sinds een jaar gebruik ik een scootmobiel en loop met een stok. Via een kennis hoorde ik van Colinda’s guasha therapie. Ik stond er eerst wel sceptisch tegenover, maar nu ik er op terug kijk kan ik alleen maar positief zijn over haar behandelingen. Ze heeft eerst mijn ergste klachten aangepakt dat was 9 behandelingen geleden. Ik had toen erg last van onrustige benen en kon nauwelijks stil zitten. Direct na de eerste behandeling was ik de onrust in mijn benen kwijt en kon ik weer rustig zitten. Ze heeft mij totaal 6 behandelingen op mijn onderrug, heupen en benen gegeven, waarna de pijn en het lopen verbeterden. Momenteel behandelt zij mij op mijn rug, omdat zij ziet dat er tijdens het behandelen op de rug erg veel afvalstoffen naar boven komen die de veroorzaker zijn van veel klachten die ik heb. Ik ben heel blij met haar behandelingen het geeft mij echt verlichting van pijn in heupen en benen. Het is een wonderlijke therapie!

Tine

Ga voor herstel van je lichaam!

Wanneer jij herstel van je lichaam wilt, help ik je een pijnvrij bewegend lichaam te krijgen dat verlost wordt van spanning in nek, schouders of elders. Een ontspannen en uitgebalanceerd lichaam zorgt voor een betere concentratie en nachtrust.

Goede inschatting van het aantal behandelingen dat nodig is

Na behandelen wordt vaak een gevoel van ontspanning ervaren

Meestal al resultaat na 4 behandelingen

Mogelijkheid om een onderhoudsbehandeling te boeken

Advies over een voedings detox programma

Welke voordelen krijg je om een dienst bij mij af te nemen, ten opzichte van andere therapeuten?

Ik kan over het algemeen een goede inschatting geven over het aantal behandelingen dat nodig is om een goed resultaat te krijgen.

Ik werk sterk vanuit mijn intuïtieve gevoel en holistische visie, waardoor de problematiek duidelijk in kaart gebracht kan worden.

Daarnaast kan ik advies geven over voeding en het ontgiften (detoxen) van je lichaam, zodat het eind resultaat sneller en beter bereikt kan worden.

Primaire doelstellingen:

9

Hulpvraag beantwoorden

9

Hoofdklacht behandelen

9

Hoofdsymptoom behandelen

9

Energie level omhoog

9

Ontspanning in het lichaam

Secondaire doelstellingen:

9

Bij-klacht behandelen

9

Bij-symptoom behandelen

Welke therapie pas ik toe en wat doet het?

Ik maak gebruik van Santai Guasha® therapie, deze therapie behoort tot de TCM of TCG (Traditionele Chinese Gezondheidszorg). Guasha therapie is een zeer oude schraaptechniek welke in Zuidoost-Azië tot een zeer effectieve therapie is uitgegroeid. De therapie geeft de effecten van o.a. massage, reflexzonetherapie, acupunctuur, acupressuur, cupping, lymfedrainage, bindweefsel en periost (beenvlies) behandelingen en werkt in op fysiek, emotioneel, psychisch en sociaal niveau.

Guasha therapie zorgt voor een betere doorstroming van Qi en Bloed, waardoor de organen en het zenuwstelsel beter gaan functioneren (herstel). Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt hierdoor nog meer aangezet om balans te vinden op elk niveau in het lichaam (prikkeloverdracht). De techniek is vooral gericht op het losmaken afvalstoffen en toxines (gifstoffen), die vaak de oorzaak zijn van blokkades in het lichaam. Zowel fysiek als mentaal is het dan ook een prima manier om het lichaam te ontgiften/detoxen (reinigen). Guasha werkt tevens in op de meridianen en de reflexzones (energiebanen en huidgebieden) die in verbinding staan met organen en hun functies in het lichaam. Het werkt als het ware in op het beter functioneren van bindweefsel, zenuwstelsel, orgaanstelsel en de doorbloeding. Door de inwerking op de stofwisseling en microcirculatie op celniveau ontstaat er een betere opname en afgifte door het lichaam (voeding). Door dit opschonen wordt het immuunsysteem versterkt, is het lichaam alert en reageert het sneller op processen die schade aanrichten zoals ziekte, stress en vermoeidheid.

 

Een Guasha behandeling wat houdt dat in?

Voor en tijdens de behandeling wordt een speciale kruidenolie op de huid gebracht die zorgt voor een betere doorbloeding en ontgifting. De huid wordt met een speciale schraper geschraapt. De schraper kan uit verschillende materialen bestaan zoals edelsteen, hoorn of metaal. Door het schrapen wordt de huid rood, doordat de doorbloeding op gang komt. Op plaatsen waar blokkades zitten (door afvalstoffen en toxines) verschijnen “bloeduitstortingen” (sha) in de huid, variërend van roze tot donker rood. Hoe donkerder de kleur, hoe ouder (chronisch) de stoornis. Deze rode plekken zijn het gevolg van een onderhuidse interactie tussen afvalstoffen en het lichaamseigen immuunsysteem. De huid wordt bij deze behandeling NIET beschadigd.

Bij een normale conditie verdwijnen deze rode plekken volledig binnen 3 tot 7 dagen. Hoe lang het precies duurt, hangt af van de gezondheidstoestand van het lichaam. Door regelmatig behandelen krijgt men steeds minder rode plekken, wat betekent dat het lichaam weer gezond wordt. Het lichaam spreekt het zelfherstellend vermogen aan door behandeling met Guasha therapie.

Toepassing

Guasha therapie kan bij meer dan 400 klachten worden toegepast. Preventief en inzetbaar om een klacht te verhelpen, een ziekte te verlichten of te genezen.

De therapie zorgt voor het revitaliseren van het gehele lichaam, waardoor niet alleen fysieke klachten worden verholpen, maar ook mentale klachten aangepakt worden. Guasha therapie kan zeer breed worden ingezet, waardoor veel klachten/ziekten behandeld kunnen worden zoals:

N

Pijnsyndromen, blokkades

N

Spanning, stress, burn-out, vermoeidheid

N

Tenniselleboog, golfers- en muisarm

N

Ontstekingen in spier, pees, slijmbeurs

N

Emotioneel onbalans

N

Hoofdpijnen, migraine en menstruatie klachten

N

Klachten in nek, schouder en rug

N

Verminderde doorbloeding

N

Bronchitis, astma, hooikoorts

N

Verterings- en stofwisselingsproblemen

N

Gewrichtsklachten, artrose, RSI

N

Problemen met het immuunsysteem, reuma

Hoe verloopt een behandeltraject?

9

Eerste contact via e-mail of telefoon

9

Interesse in een dienst, afspraak inplannen

9

Intake- en cliënt vragenformulier toesturen

9

Retour sturen cliënt- en intake vragenformulier 

9

Tijdens eerste afspraak intake doornemen en behandeling

9

In overleg vorm van de dienst bepalen

9

Vervolg behandelingen evalueren, eventueel bijsturen

9

Resultaat evalueren en traject afsluiten

Tarieven

Mijn tarieven per 1 januari 2021:

Losse behandeling, exclusief intake  € 70,–

Losse behandeling, inclusief intake  € 80,–

Pakket van 3 behandelingen  € 192,–

Pakket van 6 behandelingen  € 372,–

Gezichtsbehandeling 60 minuten  € 50,–

Gezichtsbehandeling 80 minuten, inclusief hoofd  € 60,–

Afhankelijk van je klacht en de reactie die je lichaam geeft op de behandeling adviseer ik om minimaal een pakket van 3 behandelingen af te nemen. Mijn therapie is holistisch (kijkt naar het gehele lichaam) en werkt in lagen door het lichaam, waardoor vaak de diepere lagen aangesproken moeten worden voor het beste resultaat. Dit is vaak niet mogelijk met één losse behandeling.

Een behandeling duurt 60-75 minuten en kan altijd bijgeboekt worden. Indien langer dan 75 minuten nodig is voor een behandeling wordt €16 per kwartier extra gerekend uiteraard altijd in overleg. Per 1 mei 2019 zijn de behandelingen vrijgesteld van btw.

 

Wanneer wordt de behandeling vergoed?

Praktijk Via Corpus is aangesloten bij beroepsvereniging BATC die door veel zorgverzekeraars erkend wordt. Vergoeding is gedeeltelijk mogelijk indien je een aanvullende verzekering hebt. In de aanvullende verzekering moet dan wel de complementaire (alternatieve) geneeskunde opgenomen zijn.

Informeer bij je zorgverzekeraar, kijk op www.zorgwijzer.nl of op de website van mijn beroepsvereniging BATC www.batc.nl en kies de knop ‘Zorgverzekeraars 2021’ aan de rechterkant.

AGB-codes

BATC beroepsregistratie: BR-02916

Klacht- en Tuchtrecht: KB 1903.2507

AGB zorgverleners code: 90106943

AGB praktijkcode: 90066166

Aanmelden of informatie kun je krijgen door het invullen van het contactformulier of online een afspraak maken. Indien je een van mijn diensten gaat afnemen, stuur ik via Evi Care (digitaal beveiligd cliëntendossier) een intake- en cliëntvragenlijst welke je online kan invullen en verzenden.

Betalen kan na de behandeling door middel van een betaalverzoek, overschrijving of contant. Indien je een van mijn pakketten afneemt, dient het gehele bedrag vóór of bij aanvang van de eerste behandeling betaald te worden. 

Annuleren van een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren, graag telefonisch, voor de behandeling te gebeuren. Bij niet of niet tijdig annuleren ben ik genoodzaakt het tarief van de voorgenomen behandeling in rekening te brengen.

Wil jij echt een lichaam in balans dat pijnvrij kan bewegen?
Meld je aan en ervaar het zelf:

Ik had al een tijdje last van een pijnlijke linker schouder. Deze schouder was aanzienlijk verdikt. Bij de huisarts kwam ik niet verder. Door een collega kwam ik in contact met de guasha therapie van Colinda Ooms. Met een soort “schraper” van jade, titanium of een buffelhoorn streek ze over mijn rug. Door dit schrapen werden de knopen als het ware uit mijn schouders en rug gestreken. De behandeling had af en toe pijnlijke momenten. Maar voor het grootste deel was het rustgevend en verlichtend. Colinda nam steeds alle tijd. Na een aantal sessies nam de verdikking op mijn schouder af tot normale proportie en deed het geen pijn meer. De behandelingen heb ik als erg prettig ervaren!

Lizette

Ik ben de afgelopen jaren behandeld met verschillende therapieën voor mijn rug die mijn klachten niet verminderden. Toen stelde mijn schoondochter voor om eens Guasha therapie te proberen. Ik keek haar eens aan zo van, hè wat is dat dan? Doordat ik veel hinder en pijn had in mijn rug wilde ik deze therapie toch maar eens proberen. Ik ben totaal 5 keer behandeld en ben zeer tevreden de therapie is echt ontspannend, maar wat belangrijker is, is dat ik helemaal pijnvrij ben!

Deze therapie is echt een aanrader.

Tineke

  Kan de behandeling pijnlijk zijn?

  De behandeling is niet pijnlijk, de behandeling kan op sommige plaatsen wel gevoelig zijn.

  Hoe lang blijven de rode vlekken zichtbaar?

  Als er rode vlekken (sha) zichtbaar zijn, verdwijnen die vaak na 3 tot 7 dagen.

  Gaat de huid open door het schrapen?

  De huid gaat nooit kapot of open door het schrapen.

  Gebruik je bij een hoofdbehandeling ook olie?

  Nee, als ik het hoofd behandel wordt daar geen olie bij gebruikt.

  Vind de behandeling liggend plaats?

  Afhankelijk welk deel van het lichaam behandeld wordt, gebruik ik een massage stoel of een behandel tafel.

  Waarom moet ik veel drinken de uren na de behandeling?

  Om de afvalstoffen sneller af te voeren uit je lichaam via nieren en blaas.

  Kan ik na de behandeling direct douchen ivm de olie op mijn huid?

  Twee uur na de behandeling mag je douchen of in bad.

  Mag ik eten vlak voor een behandeling?

  Nee, je mag 30 minuten voor de behandeling niet meer eten, maar je moet wel iets gegeten hebben voor een behandeling.

  Mag ik voor een behandeling intensief sporten?

  Nee, geen intensieve sport voor een behandeling.

  Behandel je op locatie?

  Bij hoge uitzondering kan ik op locatie komen dit is afhankelijk van de thuissituatie en de afstand, in dat geval reken ik reiskosten per km.

  Pin It on Pinterest