Wie is Colinda?

Lees hier hoe mijn passie ontstaan is om mensen pijnvrij te laten bewegen en een fit, energiek lichaam in balans te laten voelen. Ik ben in 1965 geboren in Rotterdam. Van jongs af aan heb ik een brede interesse ontwikkeld. Op sportief gebied ben ik een grote fan van skiën en paardrijden. Daarnaast probeer ik geregeld een ‘rondje’ hard te lopen. Ik ben een grote liefhebber van dieren en zou mijn beesten niet willen missen in mijn leven. De natuur en het buiten zijn geeft mij gezonde energie, waardoor ik kan opladen en inspiratie krijg. Ik was vroeger al een onderzoekend type en ik wilde altijd al van alles het fijne weten. Het kwam dus niet als een verrassing dat ik de opleiding tot klinisch chemisch, hematologisch analiste ging volgen. Met mijn HBO analiste diploma op zak kon ik direct aan de slag in de gezondheidzorg. Ik heb 23 jaar in diverse ziekenhuizen, verschillende functies vervuld. Door de onregelmatige diensten en hoge werkdruk, gaf dit een flinke verstoring in mijn bioritme (levensritme). Ik maakte de balans op en besloot om het roer om te gooien, ik vond ander werk in het onderwijs, zonder onregelmatige diensten.

In 2008 startte ik op een middelbare school als technisch onderwijs assistent in de BiNaSk-vakken. Dit werk gaf regelmaat in mijn leven. Ik constateerde echter dat veel onderwijzende collega’s vaak last hadden van mentale (burn-out, vermoeidheid) of verschillende fysieke klachten, waardoor er regelmatig uitval van lessen optrad. In die periode had ik zelf erg last van een tennisarm en een paard met diverse grote problemen. Ik ben gaan zoeken naar een oplossing voor onze klachten en kwam in aanraking met Guasha therapie. Deze therapie intrigeerde mij enorm door de mooie resultaten die ik hiervan zag. Ik ben in 2014 de opleiding voor Santai Guasha® therapeut mens en paard begonnen welke ik in 2016 met twee diploma’s heb afgesloten. Met de opgedane kennis en ervaringen start ik begin 2017 mijn eigen praktijk “Via Corpus”. Ik vervul hiermee mijn wens: een eigen praktijk waarin ik mensen help met hun specifieke klacht(en). Klachten die maar al te vaak voorkomen en dikwijls niet opgelost worden met reguliere geneeskunst. De praktijk naam “Via Corpus, de weg van het lichaam” geeft aan hoe diep en sterk mijn therapie werkt. Ik zie er naar uit om jou op mijn behandel stoel of tafel te mogen helpen om je een pijnvrije beweging en een lichaam in balans te laten ervaren!

“Ik ben gediplomeerd Santai Guasha® therapeut en heb mij gespecialiseerd in pijn en bewegingsbeperkingen in nek-schouder-arm-heup en lage rug.

Mijn doel is om mensen met deze klachten in mijn praktijk te behandelen, zodat zij weer pijnvrij kunnen bewegen

Spreekt jou dit aan?

Bekijk wat ik voor je kan betekenen
Kijk verder