Home » Blog » Leven zonder pijn » Een tennisarm? Guasha geeft je de definitieve oplossing!
tennisarm guasha

Een tennisarm? Guasha geeft je de definitieve oplossing!

door | 13 jan, 2017 | Leven zonder pijn

Vaak is een tennisarm een pijnlijk en langdurig probleem. Het verhelpen, zonder injecties, is mogelijk met behulp van Guasha therapie.

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm of tenniselleboog is een irritatie en overbelasting van de strekspieren van de
onderarm. Het veroorzaakt pijn aan de buitenzijde van de elleboog waar de spieren van de onderarm aanhechten, dus ter hoogte van de overgang van pees naar bot. De bloedvoorziening van de pees is hier het meest kritisch. Door degeneratie van peesweefsel kunnen hierin kleine scheurtjes ontstaan. Het komt bij 2% van de bevolking voor. In de leeftijdsgroep tussen de 40 en 50 jaar is dit zelfs 10%.

Oorzaken

Een tennisarm ontstaat vaak door langdurig overbelastend gebruik van arm en hand of bij een verkeerde draaibeweging zoals bij zwaar handwerk, poetsen of tillen. De pijn wordt ervaren bij aanraking, stoten en werkzaamheden zoals
schilderen, timmeren en ramen zemen.

Ontzien en verlichten

Heb je eenmaal pijnklachten, dan moet je de arm ontzien. Rust houden en het dragen van een tennisarmbandage kunnen hierbij verlichting geven. De gemiddelde duur van de klachten is negen maanden. Ongeveer de helft van de patiënten met een tennisarm gaat naar de huisarts. De andere helft geneest spontaan.

Zelf masseren

Je kan je arm dagelijks een aantal keren masseren op de pijnlijke plaatsen om je klacht wat draaglijker te maken. Op deze manier stimuleer je de doorbloeding, de energiestromen en de afweerprocessen, zodat je de pijnklacht kan verminderen.

Behandeling met Guasha therapie

Ik werk met olie op de arm en gebruik een steen die op dat moment het meest geschikt is voor je probleem. Eerst zal ik het hele schoudergebied en vervolgens de probleem arm behandelen, de pijnlijke plaatsen in schouder en arm krijgen extra aandacht. De verklevingen rond de elleboog maak ik los, daarbij gebruik ik ook de buffelhoorn als schraper die heel effectief inwerkt. Op die manier zorg ik ervoor dat de doorbloeding verbetert en dat afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd, zodat pijn vermindert en uiteindelijk verdwijnt.
Ga voor een behandeling met Guasha therapie en ervaar hoe je definitief geen pijnklachten meer hebt!

Heb je last van de zogenaamde ‘golfersarm’ die net op een andere plaats in de arm zit? Dan ben je bij mij ook op het goede adres voor behandeling!

Voel je waar je probleem zich bevindt en wil je geholpen worden?

Zet hier je eerste stap en neem vrijblijvend contact  met mij op!
contact

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *