Verbeter jouw pijnlijke schouder en arm zonder injecties, andere medicatie of operatieve ingreep die het lichaam flink belasten.
Guasha therapie zorgt dat je afvalstoffen verwijderd worden, een van de grootste veroorzakers van pijn en beperkte beweging in het lichaam.

Wat is een frozen shoulder?

Frozen shoulder, letterlijk bevroren schouder, is een algemene term voor alle oorzaken van bewegingsverlies in de schouder, ook wel bekend als adhesieve capsulitis, dit staat voor pijn en stijfheid in de schouder.
De schouder is een gewricht dat in feite bestaat uit drie verschillende beenderen: het been van de opperarm (humerus), het schouderblad (scapula) en het sleutelbeen (clavicula). De kop van het been van de opperarm past perfect in een nauwe socket in het schouderblad. Sterk verbindingsweefsel (schoudercapsule of schouderkapsel) omringt het gewricht. Bij een frozen shoulder verdikt en verhardt het schouderkapsel. Stijve weefselstroken (adhesies), ontwikkelen zich, in veel gevallen is er minder gewrichtsvloeistof (synovia) in de schouder aanwezig. Deze vloeistof bevochtigt het schouderkapsel en het gewricht normaliter, waardoor de schouder soepel kan bewegen.

Diagnose

Heb jij pijn en moeite om je arm boven je hoofd te tillen, voor je lichaam langs te grijpen of je arm achter je rug te bewegen? Dan heb je mogelijk een probleem in de bewegingsruimte van je schouder. Heb je door middel van een röntgenfoto of scan andere oorzaken uitgesloten? Beperkte bewegingsmogelijkheden zijn een eerste symptoom van frozen shoulder.

Oorzaken

De oorzaak is niet altijd duidelijk vast te stellen, maar het heeft zeer waarschijnlijk te maken met een onderliggend ontstekingsproces. De aanwezigheid van een grote hoeveelheid afvalstoffen in het bindweefsel is zeker één van de veroorzakers van de klachten. De klachten kunnen zich ook ontwikkelen na een langdurige bewegingsbeperking als gevolg van een ongeluk (bv breuk) of operatie aan het gewricht.
Normaal heeft slechts één schouder last, maar in ongeveer 1/3 van de gevallen is de beweging in beide armen beperkt. Het komt voornamelijk voor bij patiënten tussen 40 en 60 jaar oud, meer bij vrouwen dan bij mannen.

Drie fases van ontwikkeling

Een frozen shoulder ontwikkelt zich langzaam en doorloopt 3 stadia:
Fase één – pijn verergert bij bewegen en is ’s nachts vaak heftiger. Er is een toenemend verlies van bewegingsmogelijkheid met toenemende pijn. Deze fase duurt ongeveer 2 tot 9 maanden.
Fase twee – de pijn vermindert en het bewegen is minder pijnlijk. Echter, de bewegingsruimte is nu veel beperkter tot zelfs 50% minder dan in de andere (gezonde) arm. Deze fase duurt 4 tot 12 maanden.
Fase drie – het probleem begint zich op te lossen (vermindert). De meeste patiënten ervaren langzaam het terugkeren van beweging binnen 1 tot 3 jaar. Bij sommige patiënten moet er een operatie aan te pas komen om de beweging helemaal te laten terugkeren.

Behandeling met Guasha therapie

Ik werk met olie op schouder, arm en nek daarbij gebruik ik diverse stenen om zo aan de verschillende behoeften van je lichaam te voldoen. De pijnlijke plaatsen behandel ik met de juiste techniek die op dat moment bij jouw situatie past. Ik zorg dat de doorbloeding verbeterd wordt en energie- en lymfestromen op gang komen. Op deze manier worden afvalstoffen sneller afgevoerd en pijn vermindert, je lichaam revitaliseert. Er ontstaat ruimte, zodat je beweging in schouder en arm verbetert!
Een behandeling met Guasha therapie geeft je de oplossing. Ervaar hoe snel je pijn vermindert, de beweging in arm en schouder toeneemt en je energie weer terug komt in je lichaam!

Lees ook mijn blogartikel slijmbeursontsteking in je schouder!