Home » Blog » Bewegen » Dweilen met de kraan open!
dweilen met de kraan open

Dweilen met de kraan open!

door | 22 jun, 2018 | Bewegen, Leefstijl, Leven zonder pijn

Hoe ga jij zelf te werk?

Zou jij als je een klacht of probleem hebt, het liefst alles tegelijk willen aanpakken of zie je meer in stapsgewijs je klacht te lijf te gaan? Om te begrijpen wat ik precies bedoel neem ik als voorbeeld het hebben van overgewicht. Ga jij als je overgewicht hebt (uitgaande dat er geen ernstige medische indicaties zijn) zorgen dat je je eetpatroon verandert of een bepaald dieet volgt, waardoor je het streefgewicht bereikt? Kan jij de motivatie op deze manier zolang volhouden? Ik bewonder je als je dat kan vasthouden! Of zoek je, naast een aanpassing in eetpatroon naar andere mogelijkheden die je daarbij kunnen helpen, zodat het mes aan twee kanten snijdt? Even terug naar het voorbeeld dan zou dat betekenen dat je ook iets aan beweging/sport of mindfulness zou kunnen doen om je klachten aan te pakken…of vul zelf maar in.

Ik geef dit voorbeeld omdat ik soortgelijke problemen regelmatig hoor en ervaar met klanten. Het is natuurlijk niet zinvol als je naar een specialist gaat, omdat je bv. benauwd bent, je advies, een behandeling of medicatie mee krijgt en daarnaast blijft roken en (stil)zitten. Wil je een lange termijn resultaat dan moet je allereerst je leefstijl bekijken en vaak kom je dan tot de conclusie dat er meer nodig is om tot een oplossing te komen. Als je tenminste gezond oud wilt worden!

Dit verhaal geldt ook voor de behandelingen die ik klanten geef. Tijdens het intakegesprek is het bij mij al snel duidelijk wat voor ‘vlees’ ik in de kuip heb! Oftewel wat voor klant ik voor me heb zitten. Ik zal niet bij de eerste kennismaking iemand gaan aanspreken op zijn leefstijl, maar ik voel me wel verplicht om deze klant gaandeweg te informeren en te motiveren hoe het ook kan en wat je daarbij zoal nodig hebt. Als de klant echt een switch wilt maken, zie je naderhand dat het één het ander versterkt heeft, waardoor er sneller resultaat behaald is.

 

Wat wil ik je in dit blog meegeven?

Ik wil je laten inzien dat de verandering hetzij fysiek of mentaal met elkaar verbonden is. Het lijf zal altijd, zolang dat mogelijk is, naar een situatie van balans werken. Dit geeft ALTIJD compensatie patronen in je lichaam en juist die compensatie patronen geven jou je klachten. Aan welke klachten moet je denken? Dat hangt af van jouw ‘zwakke plekken’. Jouw pijnklachten ontstaan doordat het lijf niet meer KAN compenseren. Dan krijg je situaties dat toxines of afvalstoffen tijdelijk in de weefsels worden geparkeerd of opgeslagen. De eerste opslagplaats is het bindweefsel. Is het bindweefsel vol dan komen de afvalstoffen in de spieren en als laatste komt het afval in de botten en gewrichten.

 

Hoe kan ik jou helpen en welk aanbod doe ik je?

Als jij last hebt van pijn in je lichaam en je kan je daarbij niet lekker bewegen, ga ik jou helpen om weer een lichaam in balans te voelen. Te voelen doordat je pijn verdwijnt en de beweging weer kan toenemen.

Als jij je inzet om je leefstijl onder de loep te nemen en eventueel aan te passen dan kunnen we samen naar een optimaal resultaat werken. Met mijn behandeling ‘dweil’ ik het ‘afval’ op, maar zonder verandering in leefstijl wordt een stuk van mijn ‘dweilwerk’ weer teniet gedaan. Vind je dit een goed aanbod? Denk er over na, want ‘dweilen met de kraan open’ daar schieten we niets mee op! Ik kan je vrijblijvend informatie geven en vragen regelmatig mijn blog artikelen te lezen waarin ik interessante informatie en tips geef. Wil je meer, kies dan voor een behandeltraject bij mij. Ik help jou met mijn behandelingen direct je klachten te verminderen…….of zelfs volledig van je klacht af!

Wil jij het hoogst haalbare resultaat…?

Voel je waar je probleem zich bevindt en wil je geholpen worden?

Zet hier je eerste stap en neem vrijblijvend contact  met mij op!
contact

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *