De praktijk mag weer open!

Vanaf maandag 18 mei zijn mijn cliënten weer heel erg welkom na zoveel weken van onrust door het covid-19 virus, maar ook doordat Via Corpus is verhuisd naar een andere locatie. Een praktijkruimte aan huis op de begane grond waar op dit moment nog veel moet gebeuren, voordat ik daar cliënten kan ontvangen. Ik zal dan ook tijdelijk op de 1ste verdieping gaan behandelen totdat de praktijkruimte beneden klaar is. Door de covid-19 maatregelen heb ik binnenshuis afgelopen maanden flink aan het huis kunnen klussen en op dit moment wordt de tuin letterlijk op de schop genomen. Hierna zal er verder met de praktijkruimte gegaan worden, die ik dan zo snel mogelijk wil betrekken!

Terug naar de orde van de dag, want wat ik hier met jou wil delen zijn de spelregels die van kracht zijn vanaf volgende week, als de praktijk weer open gaat. Regels die een leidraad zijn voor cliënt en behandelaar, ik dus. We moeten met elkaar voor de komende tijd onze veiligheid waarborgen door deze regels na te leven.

Wat houdt dat in? Als ik met jou een afspraak plan dan zal ik een paar dagen voor de behandeling je bellen en een aantal korte vragen stellen over je gezondheid en die van je huisgenoten. Is behandelen toegestaan dan zal ik één dag voor de behandeling dezelfde vragen nogmaals stellen. Is je situatie niet veranderd en is behandelen toegestaan dan zien we elkaar op de dag van de afspraak bij mij in de praktijk.

De behandelruimte zal zoveel mogelijk leeg zijn. Als ik met jou een gesprek voer dan op 1,5 meter afstand van elkaar. Neem zo min mogelijk spullen mee, alleen het noodzakelijke en stop dat in een tas. Neem 2 grote badhanddoeken mee één voor op de massage stoel en één op de behandeltafel. Moet er betaald worden? Dan per pin of ik stuur een betaalverzoek (tikkie) of je maakt het van te voren over op mijn rekening nummer. Ik zorg dat alles wat jij aanraakt van te voren gedesinfecteerd is, maar ook na jou bezoek wordt er door mij gedesinfecteerd op plekken waar veel met vingers contact wordt gemaakt. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen vraag ik dan ook om zo min mogelijk aan te raken in de praktijkruimte. Ik desinfecteer o.a. de deurbel, deurklinken, trap- en stoelleuningen. Ook vraag ik je bij binnenkomst in de behandelruimte om je handen te desinfecteren. Natuurlijk was ik tussendoor en desinfecteer ook mijn handen.

Gebeurt het tijdens een bezoek dat je toch je neus moet snuiten of niezen? Ik zorg voor voldoende zakdoeken die dan in de open prullenmand gedaan kunnen worden. Gebruik van toilet? Als het enigszins mogelijk is probeer dit te voorkomen. Ik zal weinig praten tijdens de behandeling om zoveel mogelijk besmetting te voorkomen. Mond en neus maskers zijn niet verplicht en ook geen aanbeveling, als we samen de spelregels hanteren gaat het vast lukken! Alle klanten krijgen deze week een mail met de beknopte regels zoals hierboven vermeld.

Ik zie je graag vanaf volgende week in de praktijk… 

 

Pin It on Pinterest